Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook

SORUMLULUK BİLİNCİ

CAMİ VE HAYAT
Peygamberimiz ve Aile

Sosyal bir varlık olarak yaratılan insan için toplumsal hayat ne kadar önemli ise, toplum için de onun özünü oluşturan aile o denli önemlidir. Allah Resulü’nün aile hayatı, kıyamete kadar bütün insanlar için örneklik arz edecektir. Bu kitap, nebevi ilke ve değerlerle, önümüzü aydınlatarak, ailelerimizin gerçek manada huzur yuvası olmasına katkı sunmaktadır.

TEKNİK ÖZELLİKLER:

Yayın Tarihi               2019

Sayfa Sayısı               112

Yazar                         Komisyon

PEYGAMBERİMİZ VE GENÇLİK

Milletimizi bir araya getiren değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılması için erdemlerle donatılmış, iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmak gerekmektedir. İslam dini de gençliğe ve gençlerin eğitimine ayrı bir önem vermektedir. Sevgili Peygamberimiz gençleri vahyin en taze muhatapları olarak görmüş, idari, askeri, ticari ve içtimai hayatta onlara sorumluluk vermiştir. İslam'ı ilk kabul eden gençler insanlığı aydınlatan birer yıldız olmuştur. 23-25 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul'da Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında “Peygamberimiz ve Gençlik" temalı bir sempozyum düzenlenmiştir. Eser, bu sempozyumda sunulan tebliğ ve müzakerelerden oluşan faydalı bir kaynaktır.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Hazırlayanlar            Komisyon

Baskı Tarihi              2019

Sayfa                       584

Hz Peygamber ve Güven Toplumu

CAMİ VE KİTAP

Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet
Tevhid, inanç ve ibadetlerle Allah ile insan arasında bağ kurarken, müminler arasında vahdet bağı oluşturarak kardeşliği, birlikte yaşama hukukunu tanzim etmiştir. Bu itibarla; tevhid inancı ve bu inancın etrafında oluşan vahdet anlayışı, geçmişten günümüze İslam toplumunun birlik ve beraberliğini sağlayan en önemli unsurların başında yer almıştır. Ülkemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin tesisi ve pekiştirilmesi için yapılacak her türlü çabaya ilmi bir katkı sağlamak amacıyla 15-17 Nisan 2016 tarihleri arasında Samsun’da Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu bir sempozyum düzenlenmiştir. Eser, sempozyumda sunulan tebliğler ve yapılan müzakerelerden oluşan alanda faydalı bir kaynaktır.

TEKNİK ÖZELLİKLER:

Yayın Tarihi               2019