06.12.2021

Türk İslam Sanatları Daire Başkanlığı

Türk İslam Sanatları Daire Başkan V.

Meryem DALĞIÇ

Nevşehir'de dünyaya geldi. İlkokul ve liseyi İstanbul'da bitirdi. 2008 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını, “Modern Doğum Kontrol Yöntemlerinin Kadının İbadet Hayatına Etkileri" başlığıyla 2020 yılında tamamladı. Aynı yıl içerisinde İstanbul Üniversitesi (AUZEF) Sosyoloji Bölümünden mezun oldu.

Memuriyete 2010 yılında Tekirdağ Malkara İlçe Müftülüğünde vaiz olarak başladı. Malkara Aile ve Dinî Rehberlik Bürosunun açılmasını sağlayarak koordinatörlüğünü üstlendi. Bir müddet ilçe müftülüğüne vekâlet etti. 2018 yılında Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dinî Rehberlik Daire Başkanlığında görevlendirildi. 2020 yılında aynı daireye Başkanlık Vaizi olarak atandı. 2022-2024 yılları arasında Dinî Yayınlar Genel Müdürlüğü Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanlığında Diyanet Aile Dergisi editörü olarak görev yaptı.

Başkanlığın, kısa film, animasyon ve fotoğraf yarışmalarının koordinesinde görev aldı. Uluslararası sempozyumda sunduğu tebliğin yanı sıra kültür sanat, edebiyat dergileri ve internet sitelerinde yazılar kaleme aldı.

09.05.2024 tarihinde Türk İslam Sanatları Daire Başkanı olarak tedviren görevlendirildi.