04.10.2018

Din görevlisi, dünyanın gidişatından sorumlu olan kişidir!

Kırşehir İl Müftülüğü tarafından 2018 yılı "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman: ”Beytullah’ın birer şubesi olan camilerimizi hazarda ve seferde ilmin, irfanın, birlik ve beraberliğimizin adanmış çalışanları olan din görevlilerimizin Diyanet İşleri Başkanlığımızca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanan haftaları kutlu olsun.   2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın teması ‘Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ olarak belirlenmiştir. Din görevlilerimiz mihrapta ibadetin, minber ve kürsüde hitabetin rehberleri olarak 4 yaşından 90 yaşına kadar kadın erkek, küçük büyük herkese yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğretmeyi kendilerine birer görev bilmişlerdir. Buradan hepsine teşekkür ediyorum, düzenlemiş olduğumuz programımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, programın hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt söz aldı. Dr. Fatih Kurt ilk olarak “Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Bey'in selamlarını iletiyorum.” diyerek sözlerine başladı. Din görevlisini üstün kılan özelliğin hedeflerinin olması, planlı ve programlı şekilde çalışması olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Caminin önemini konuşarak cami merkezli başlayıp hayatın her alanına sirayet eden din görevlilerini konuşuyoruz. Mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet eden din görevlilerimizin önem ve değerlerini anlamaya ve anlatmaya çalışacağız hafta boyunca.  Din görevlisi olmak ve din hizmeti ve din görevliliği bir aşk işidir. Bu işi yürüten insan sağlam bir inanç ve ahlaka sahiptir. Sadece sözü ile değil hali ve yaşantısı ile örnek insandır. Din görevlisini toplum nezdinde öne çıkartan vasıf, ahlaki prensipleri önemseyen yaşantıya sahip olmasıdır." Konuşmasında din görevlisinin bir hedefi olması gereğini anlatan Dr. Fatih Kurt şöyle devam etti: “Din görevlisi olmak çileye de talip olmak demektir. Yeri geldiğinde Hz. İbrahim (a.s.) gibi ateşe atılmayı kabul etmek, yeri geldiğinde Hz. Yusuf (a.s.) olmaktır. Üzerinize düşen vazifeleri yaparken dikenli yoldan yürümek, bu yolda istikameti kaybetmemektir.  Peygamberlerin hayatında bir hedef vardı. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in sıkıntılı bir duruma düştüğünde ettiği duada dahi bir hedef vardı.  Din görevlisini üstün kılan hedeflerinin olması planlı ve programlı şekilde çalışmasıdır. Din görevlisi insanların sıkıntılarına gözünü kapatıp kulağını tıkayamaz. Din görevlisi, dünyanın gidişatından sorumlu olan kişidir. İlmi birikim ve mirası bizlere ulaştıran ve taşıyan insanların hayatlarına bakıldığında onların ciddi dertlerle meşgul olduğunu da görürüz.   Elimizdeki miras ve ilmi geleneği ölüme giderken dahi bırakmayan eğiticilere hocalara borçluyuz. Din görevlisini öne çıkaran vasıflardan bir tanesi de yaptığı işi ihsan bilinci ile yapıyor olmasıdır. İşini yapmış olmak için yapan insana bir övgü ve takdir yoktur. Din görevlisi vazifesini işinin her alanındaki bütün noktaları ciddi bir bilinçle yerine getirir.  İnsanlığın maddi ve manevi sıkıntılarını gidermek için din görevlisi kaygılı olmalı ve fedakâr olmalıdır. Bazen bir sala için erken uyanır. Bazen günlerce acısı olan insanların acılarını dindirmek için çalışırsınız. Yetiştirilen öğrencilerin başarıları da din görevlileri için önemlidir.  Din görevlilerinin hayatında boşa harcanan bir zaman yoktur. Öğleden önce farklı, sonrası farklı, akşamı ise din görevlisinde bambaşkadır. Zamanın kıymetini bilen insanın adıdır din görevlisi. İnsan, zamanın kıymetini bilmeli ama din görevlileri bu noktada daha hassas olmalı." dedi. Konferansın sonunda Vali İbrahim Akın ve diğer protokol tarafından cami ve kurs yaptıran ve din hizmetlerine maddî manevî katkılarda bulunan hayırseverlere teşekkür plaketleri verildi.  Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Vali İbrahim Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Müftümüz Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk, ilçe müftüleri, daire amirleri, hayırsever vatandaşlar ile Kırşehir’de görev yapan din görevlileri katıldı.