28.02.2020

Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanlığına Yunus Yüksel Atandı

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğüne bağlı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanlığına tedviren atanan Yunus Yüksel, düzenlenen bir törenle görevine başladı.

Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanlığına Yunus Yüksel Atandı

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğüne bağlı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanlığına tedviren atanan Yunus Yüksel,  düzenlenen bir törenle görevine başladı.

Gerçekleşen törene, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Elif Arslan,  Dijital Yayınlar Daire Başkanı Lokman Arslan, Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar ile Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanlığı personeli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Huriye Martı, Lokman Arslan'ın Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanlığına emeğinin çok olduğunu dile getirerek Yunus Yüksel'in de bu emaneti daha da ileriye götüreceğini emin olduklarını dile getirdi.

Dini Yayınlar Genel Müdürümüz Dr. Fatih Kurt da Yunus Yüksel'in yeni görevinin başarılar dileyerek yeni görevinin hayırlar getirmesini temenni etti.

Program, Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yunus Yüksel çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.

yns_yuksel1.jpg

Yunus Yüksel

1976 yılında Afyonkarahisar Emirdağ İlçesinde doğdu. 1982 yılında başladığı ilköğretimini 1987 yılında tamamladı.  Sırası ile  1990'da Emirdağ İmam Hatip Lisesi'nin orta kısmından, 1994 yılında Emirdağ İmam Hatip Lisesi'nden,  2001 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.  2018 yılında Hollanda "Hollanda İslamit ische  Üniversiteit  Europa" Avrupa İslam Üniversitesinde Manevi Rehberlik Ana Bilim Dalında  "Günümüz Alman Basınında  Hz. Muhammed sav ve Hadis " konulu tezi ile Yüksek Lisansını tamamladı. 1994'de İmam-Hatip olarak  Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev başlayan Yüksel, 2002 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının 1. dönem Kayseri Eğitim Merkezi  Müftülük ve Vaizlik İhtisas Kursu  kursiyerliğini başarıyla tamamladıktan sonra,  2007 Eskişehir Alpu Vaizi,  2005-2007 Siirt Pervari İlçe Müftüsü, 2007-2012 Almanya'nın  Düsseldorf  şehrine bağlı  Krefeld Fatih Camii'nde din görevlisi, 2012-2014 yılları arasında  Isparta Aksu İlçe Müftüsü,  2014-2018 Almanya Münster Başkonsolosluğu  Din Hizmetleri ataşesi olarak görev yaptı. Almanya Münster Başkonsolosluğu  Din Hizmetleri Ataşesi görevinin sona ermesi ile   Kütahya-Dumlupınar İlçesinde İlçe  Müftüsü olarak göreve başladı. 2019'da  Kütahya-Aslanapa İlçe Müftüsü olan Yüksel, 27 Şubat 2020'de Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanlığına tedviren atandı. " Avrupa'da İslam Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları " isminde yayımlanmış bir kitabı olan Yüksel, Almanca ve Arapça bilmekte olup  evli  5 çocuk babasıdır.