Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
16.04.2018

Genel Müdür

Dr. Fatih KURT

Erzurum'lu olan Dr. Fatih KURT, 1977 yılında İzmir'de doğdu. İlköğrenimini, ortaöğrenimini ve hafızlık eğitimini İstanbul'da tamamladı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1999 yılında mezun olmasının akabinde aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Eğitimi Bilim Dalı'nda Yüksek Lisansını (2002) ve Temel İslami Bilimler Bölümü Kelam Bilim Dalı'nda Doktora eğitimini (2013) tamamladı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü (2014) bitirdi.

Öğrencilik yıllarında dergilerin yazı işleri üyeliği ve yayın koordinatörlüğü yapmış olup yayınlanmış birçok makalesi, katıldığı TV ve Radyo programları, iletişim, güzel konuşmanın incelikleri gibi farklı konularda vermiş olduğu seminerler bulunmakta olup, yayıma hazır 2 adet kitabı bulunmaktadır.

Günümüz insanının inanç problemleri ile sosyoloji ve eğitim alanlarında özel çalışmalar yapmaktadır.

Memuriyete 1997 yılında Bursa-İznik'te İmam-Hatip olarak başladı ve İstanbul-Bağcılar ilçesinde aynı unvanla görevine devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezinde Vaizlik-Müftülük İhtisas kursunu (2002) tamamladıktan sonra Konya-Karapınar ilçesine vaiz olarak atandı. Açılan İlçe müftülüğü sınavında başarılı olarak, Sivas-Altınyayla, Manisa-Gölmarmara, Sakarya-Sapanca ilçelerinde ilçe Müftülüğü ve İstanbul İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Görevlerindeki başarılı çalışmalarından dolayı birçok kez takdir ve teşekkür ile taltif edildi.

18.07.2012 tarihinden itibaren Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanlığı görevini yürütmekte iken 20.12.2017 tarihinde yayınlanan kararname ile Dini Yayınlar Genel Müdürü olarak atanmıştır. Dr. Fatih KURT evli ve iki kız çocuğu babası olup, Arapça ve İngilizce bilmektedir.