30.03.2022

Doç. Dr. Kurt: Gençler, İslam alemi ve insanlık için büyük ümit vadediyor

İzmir İl Müftülüğünce hayata geçirilen "Mihrabın Genç Hatipleri" projesi kapsamında genç din görevlileriyle bir araya gelen Dini Yayınlar Genel Müdürü Kurt, “Gençler, İslam alemi ve insanlık için de büyük bir ümit vadediyor.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, İzmir İl Müftülüğünce hayata geçirilen "Mihrabın Genç Hatipleri" projesi kapsamında genç din görevlileriyle bir araya geldi.

Bilal Saygılı Camii Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda İzmir’in 30 ilçesinden 30 yaş altı 300 din görevlisine hitap eden Kurt, "Bu salonda her birimiz göreve mihrapta başlamış kişileriz. Gençlik, bir milletin en önemli hazinesidir. Genç nüfus yoğunluğu ülkemiz, İslam alemi ve Başkanlığımız hizmetleri için büyük bir imkandır. Gençler, İslam alemi ve insanlık için de büyük bir ümit vadediyor. 21. yüzyılın İslam'ın yüzyılı olacağını ümit ediyorum." dedi.

Hz. Peygamber’in en büyük destekçisinin gençler olduğunu hatırlatan Kurt, "Hz. Peygamber gençlerle yürümüş, onlarla yol almıştır. Gençleri önemseyen ‘Mihrabın Genç Hatipleri’ projesi de önemli bir projedir. İslam davası gençlerin omuzlarında yükselen ve ivme kazanan bir dava olmuştur. Hz. Peygamber'in yanında bulunan büyük bir kitle gençlerden oluşuyordu." diye konuştu.

Proje hakkında bilgilendirmede bulunan İl Müftü Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Oğuzhan Kadıoğlu ise "Üç yüz genç din görevlisiyle sosyal kültürel içerikli dini etkinlikler yapmak, görevlilerimizin bilgi, birlikte iş yapma becerilerini geliştirmek, tecrübe paylaşımı, atandıkları bölgeye uyum ve motivasyonlarına katkı sağlamak ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu gençlik faaliyetlerinin etkinliğini artırma gayretindeyiz." ifadelerine yer verdi.

Program ilahi dinletisinin ardından hediye takdimi ile son buldu.​