29.06.2020

Yaz Kur'an Kursları başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yaz dönemi boyunca düzenlenen yaz Kur’an kursları Pazartesi günü başlıyor.

Çocukların heyecanla beklediği yaz Kur’an kursları, bu yıl korona virüsü salgını nedeniyle Diyanet TV üzerinden gerçekleştirilecek.

Her sene yaklaşık 3 milyon öğrencinin kayıt yaptırdığı ve yaz boyunca Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okumayı öğrendiği, itikat, ibadet ve ahlak dersleri aldığı yaz Kur’an kurslarına kayıtlar devam ediyor.

- İlk ders Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan

Pazartesi günü başlayacak yaz Kur’an kurslarında ilk dersi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş verecek. Pazartesi saatler 10.30’u gösterdiğinde Diyanet TV ekranlarından yayınlanacak Yaz Kur’an kursunda, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ekran başındaki çocuklarla birlikte ilk dersi yapacak.

- Eğlendiren Çizgi Filmler

Yaz Kur’an kursu boyunca çocuklar bir yandan Kur’an okumayı ve dini bilgileri öğrenirken bir yandan da eğlendiren çizgi filmler de izleyebilecek. Ders aralarında çizgi filmlerle hem dinlenen hem eğlenen çocuklar, yaz boyunca Diyanet TV’den Kur’an okumanın yanı sıra ibadet, ahlak, Siyer gibi dini eğitimlerini de tamamlayacaklar.

- Gençlere yep yeni program; "Kafama takıldı"

Yaz Kur’an kursları boyunca gençler için de programlar hazırlandı. Sabah kuşağında çocuklar için Kur’an eğitimi ve çizgi filmler yayınlanırken öğleden sonraları gençlere ayrıldı. Gençler yaz boyunca hem Kur’an’ı tecvidi ile okumayı öğrenirken diğer yandan da akıllarına takılan soruları sorabilecek. İnançla, itikatla veya akıllarına takılan soruları sordukları programda cevapları da bulabilecekler.

- Başvurular devam ediyor

Diyanet TV ve sosyal medya üzerinden yayınlanacak olan yaz Kur’an kursu eğitimlerine katılmak isteyen öğrenciler, internet üzerinden başvuruda bulunmalarının ardından kendilerine en yakın il ve ilçe müftülüğüne müracaat ederek yaz Kur’an kursu ders kitaplarını temin edebilecek. Müftülüklere gidemeyen öğrenciler ise www.diyanet.gov.tr adresinden ya da başvuru yaptıkları ekrandan taşınabilir belge (PDF) olarak ders kitaplarını bilgisayarına indirebilecek.

- Yaz Kur’an Kursu hafta içi her gün 10.30’da

Yaz Kur’an kursunu takip etmek isteyenler hafta içi her gün saatler 10.30’u gösterdiğinde Diyanet TV ekranları başında olacak. Diyanet TV’de yayın saatini kaçıran öğrenciler, geçmiş bölümlere ait eğitim videolarını Diyanet TV Youtube kanalından izleyebilecek.