29.01.2019

Bir ilde daha “Diyanet Yayınları Satış Yeri” açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt’un katılımıyla Bartın’da “Diyanet Yayınları Satış Yeri” açıldı.

Bartın İl Müftülüğüne bağlı Aşağı Yeni Cami müştemilatında “Diyanet Yayınları Satış Yeri” açıldı.​

Satış yerinin açılışı dolayısıyla düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Bartın Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müftülük personeli, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, açılışı yapılan “Diyanet Yayınları Satış Yeri”nin bir köprü vazifesi görmesini diledi ve dedelerin torunlarına, babaların evlatlarına buradan kitap almalarını tavsiye etti.

Okumanın ve güvenilir kaynakların öneminden bahseden Kurt, “Doğru ve güvenilir kaynaktan kendimizi, geleceğimiz olan çocuklarımızı ve nesillerimizi açılışını yaptığımız yayın satış büromuza davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Amel için ilime ihtiyaç olduğuna, ilim için ise bilginin doğru ve güvenilir kaynaktan öğrenilmesi gerektiğine dikkati çeken Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz ise şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın sahih ve doğru dinî bilgilere daha kolay ulaşabilmesi için ‘Diyanet Yayınları Satış Yeri’ni hizmete açıyoruz. ‘Bir insan, bir âlem’ düsturu ile toplumun her kesimine ulaşmak istiyoruz. ‘Hayra vesile olan hayrı yapmış gibidir.’ anlayışıyla açtığımız satış yerimize bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Rabbim istifade edenlerden eylesin.”

Ulus İlçe Müftüsü Murat Okuyar’ın duasının ardından kurdelenin kesilmesiyle “Bartın Diyanet Yayınları Satış Yeri” hizmete açıldı.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Bartın’da düzenlenen “Dinî Yayınlar Tanıtım Toplantısı”na katıldı

Bartın foto2.jpg​Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde düzenlenen “Dinî Yayınlar Tanıtım Toplantıları” kapsamında Bartın’da bir program düzenlendi.

Bartın İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, il müftü yardımcıları, ilçe müftülüleri ve din görevlileri katıldı.

Diyanet yayınları hakkında bilgi veren Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, din görevlilerinin seçilmiş büyük bir ailenin birer üyesi olduğunu söyledi.

Din görevlilerinin toplumun her kesimine hitap etme ve ulaşma imkânına sahip olduğunu belirten Fatih Kurt, Diyanet İşleri Başkanlığının 150 bin adet basılı yayınının bulunduğunu, 40 yıldır çocuklara yönelik yayınlar hazırladıklarını ve bu kapsamda 120 adet çocuk kitabı bulunduğunu kaydetti.

Amaçlarının sadece Diyanet personeline değil tüm insanlığa ulaşmak ve hizmet etmek olduğunu dile getiren Kurt, Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) “Bir insanın hidayetine vesile olmak, dünya ve içindeki her şeye sahip olmaktan daha değerlidir.” hadis-i şerifini hatırlattı ve hedeflerinin insanlığın kurtuluşuna vesile olma arayışı olduğunu belirtti.

Diyanet yayınlarının sadece Diyanet personeline yönelik olmadığına ve toplumun bütün kesimlerine ulaştırılması gerektiğine işaret eden Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, toplumun tüm kesimlerinin Diyanet TV ve Diyanet Radyoları'nın yayınlarından haberdar edilmesini istedi ve yapılan yayınların insanların doğru bilgiye ulaşmasında iftihar edilecek derecede bir birikime sahip olduğunu söyledi.

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü