16.10.2018

Kocaeli’de dini yayınlar tanıtım toplantısı yapıldı

Kocaeli'de Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kocaeli'de düzenlenen "Dini Yayınlar Tanıtım Toplantısı"nda Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt ve Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar katılımcılara Başkanlığın basılı, süreli, sesli ve görüntülü yayınları hakkında bilgi verdi. Kocaeli Valiliği Akçakoca Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına İl Müftüsü Yusuf Doğan, ilçe müftüleri, müftülük personeli ve din görevlileri katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavet ile başlayan toplantı, İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın yaptığı açılış konuşması ile devam etti. Müftü Doğan konuşmasında dini yayınların önemine değinerek Başkanlık tarafından gerçekleştirilen toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Başkanlığın yayın tarihi hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bugün 40 ayrı dil ve lehçede 400'ün üzerinde yurt dışında basılı yayınımız var. Kur'an-ı Kerim mealimiz 28 ayrı dilde tercüme edildi. İnşallah bu sayı kısa zamanda 40’ı bulacak. Şu an toplamda 1510 basılı yayınımız mevcut. Çocuklara yönelik 39 yıldır yayın hazırlıyoruz. 68 adet çocuk yayınımız mevcut. Diyanet çalışanları olarak bizlere çok görevler düşüyor. Bu yayınlarımızı tanıtmak, anlatmak, insanımızla buluşturmak en önemli görevimiz." dedi.  Başkanlık yayınlarının Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle kasım ayı sonuna kadar %50 indirimli olarak satışa sunulduğu müjdesini veren Dr. Kurt, yayınevlerinden ve e-satış yolu ile tüm görevlilerin ve vatandaşlarımızın yayinsatis.diyanet.gov.tr adresinden kitapları temin edebileceklerini ifade etti. Radyo ve televizyon yayınları hakkında bilgi aktaran Daire Başkanı Mustafa Çuhadar ise "16 Eylül tarihinden itibaren Diyanet TV olarak müstakil bir kanal statüsüne kavuştuk." dedi. Program sonunda katılımcıların soru, istek ve önerilerini alan Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, yayın faaliyetlerinin iyileştirilmesi yönünde tüm taleplerin değerlendirileceğini belirtti.

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü