08.10.2018

Salalarımızla darbeye karşı dimdik durduk

Afyonkarahisar’da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle konferans veren Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, din hizmetinin sıkıntılar içinde verildiği yıllarda, yolu olmayan dağ köyünde yüzlerce öğrenci yetiştiren Yusuf Hoca’nın öyküsü

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt tarafından Camiler ve Din görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde, “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu bir konferans verildi.  2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen ve din görevlilerinin katılım sağladığı konferansta, din görevlisi olmanın önemine ve ideal din görevlisinin taşıması gerektiği özelliklere vurgu yapıldı. Din görevlilerinin muhasebe yapma zamanı Otogar Camii İmam- Hatibi Halil Genç’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açış konuşmasını yapan Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını din görevlilerinin eksi ve artılarını önüne koyarak muhasebe yapacağı önemli bir zaman dilimi olarak gördüğünü belirtti. Salalarımızla darbeye karşı dimdik durduk Konuşmasının başında Camiler ve Din Görevlileri Haftasının tarihçesinde değinen Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, ilk dönemlerde Camiler Haftası adıyla anılan bu hafta camilerimize anlam katan din görevlilerimizin de önemine binaen 2003 yılından bu yana Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak isimlendirildiğini belirtti. Din görevlilerinin toplumun çimentosu olduğuna dikkat çeken Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz toplumun huzurlu yaşaması için önemli etkene sahibiz. Tarih boyunca din görevlilerimiz, insanımızın önünde bayraktarlık yapmıştır. Biz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bunu bir kez daha gördük. Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan salalara şahit olduk.”  O aile salayı işitince endişeden kurtuldu Dinleyicilerle, 15 Temmuz günü yaşanan bir hadiseyi paylaşan Dr. Fatih Kurt, Cumhurbaşkanımızın emriyle darbecilere karşı meydanlara çıkmaya hazırlanan oğulları için endişelenen anne ve babanın salaları duyduktan sonra endişelerini bir kenara bırakıp, çocukları ile birlikte sokağa koştuğunu belirtiyor ve ekliyor: “Vatandaşlarımız bir anlamda mânen kefenlenerek meydanlara çıktığında en önemli yol göstericilerden biri de siz oldunuz.“ Biz Yusuf Hocaların eseriyiz Örnek din görevlilerinin hayatlarından kesitler paylaşan Dr. Fatih Kurt, Erzurum’un yolu olmayan bir dağ köyünde İmam- Hatiplik yapan ve görev yaptığı köye Kur’an Kursu yaptırmak isteyen Yusuf Hoca’nın mücadelesini aktardı. Ailesini ve köylüleri seferber ederek bu isteğini gerçekleştiren Yusuf Hoca’nın, inşa edilen Kur’an Kursu için köy köy dolaşıp öğrenci bulup, erzak topladığını, ülkemizde belki de din hizmeti vermenin en zor olduğu günlerde bir dağ köyünde yüzlerce öğrenci yetiştirdiğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Din görevlisi derdi olan insandır. Biz böyle dertli insanların ektikleri tohumun karşılığını yiyen insanlarız. Biz Yusuf Hocaların eseriyiz.”  Din görevlisi günahkâra değil, günaha savaş açar Konuşmasında din görevlisinin kendine ve hitap ettiği herkese sevgi beslemesi gerektiği üzerinde duran ve kardeşlik kavramının önemine değinen Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt;  “Unvanlar gelip geçicidir. Değişmeyen kardeşlik hukukudur. İnsanlara sırt dönen kişi olamayız. Din görevlisi günahkâra değil günaha savaş açar.” şeklinde konuştu. Programın sonunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası anısına, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından Dr. Fatih Kurt’a Hattat Karahisari’ye ait Yasin-i Şerif hattı hediyesi takdim edildi.

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü