13.01.2020

Diyanet dergilerine Vali’den tam destek

Rize’de Diyanet dergileri halkla ve öğrencilerle buluşturuluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı ve yayımı gerçekleştirilen Diyanet Aylık Dergi, Çocuk Dergisi, Aile Dergisi ve İlmi Dergiler için Rize Müftülüğü tarafından abonelik kampanyası başlatıldı.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da başlatılan abonelik kampanyası çerçevesinde halk ve esnaf ziyaret edilip dergiler tanıtılarak abonelikler gerçekleştiriliyor.

Söz konusu kampanya kapsamında Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Rize Valisi Kemal Çeber’i makamında ziyaret ederek dergilere abone konusunda tam destek aldı.

Vali Çeber, doğru ve sahih bilgilerin yer aldığı Diyanet yayınlarının tüm kesimler tarafından okunması ve özellikle Diyanet Çocuk Dergisinin öğrencilere ulaştırılması noktasında tavsiyede bulundu. Vali Çeber, İl Müftülüğünün okullara dergi ulaştırma çalışmasını çok isabetli bulduğunu belirterek, bu anlamlı çalışmaya azami destek olacağını ifade etti.

İl Müftüsü İsmail Yalçın, “toplumu din konusunda aydınlatma görevinin yerine getirilmesinde en önemli imkânlardan biri de yayın hizmetleridir. Bu vesile ile okuma kültürünü arttırmak ve öğrencilerimizi dergilerimizle tanıştırmak maksadıyla abonelik kampanyası başlattık. Amacımız toplumun tüm kesimlerine ulaşarak doğru bilginin doğru kaynaklardan öğrenilmesini sağlamaktır” dedi. Yalçın, geçtiğimiz yıla oranla bu yıl dergilerimize halkımızın teveccühünün daha fazla olduğunu belirterek, İlk ve Ortaokullara her ay düzenli dağıtımı yapılacak dergilerin temini noktasında destek olanlara teşekkür etti.

Müftü Yalçın; “Zengin içeriklerle dolu Diyanet Aylık Dergi, hayatımıza ve ailemize anlam katacak yazıları ile Aile Dergisi, hikâye, eğlenceli sayfa, bilmece ve bulmacalarla dolu Çocuk Dergisi, dini ilimler alanına dair makalelerle dolu İlmi Dergi ve bu bilgileri İslam dünyasıyla paylaşmak maksadıyla basılan Arapça İlmi Dergi’lerimizin okuyucularımıza tanıtılmasının faydalı olacağını düşündük. Amacımız, büyük bir titizlikle hazırlanan ve uzman ekibimizin tetkikinden geçen yayınlarımıza hak ettiği ilgiyi uyandırmak ve okuyucuya bu konuda rehberlik etmektir” dedi.