03.12.2018

Karapürçek’te Genel Müdürümüzün katıldığı Mevlid-i Nebi programına yoğun ilgi

Sakarya-Karapürçek İlçe Müftülüğü tarafından, ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ temalı Mevlid-i Nebi programı yapıldı.

Sakarya-Karapürçek İlçe Müftülüğü tarafından, 'Peygamberimiz ve Gençlik' temalı Mevlid-i Nebi programı yapıldı. Program, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar, Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, ilçe müftüleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Hafız İsmail Biçer Kur'an Kursu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Bilal Albayrak'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, 'Peygamberimiz ve Gençlik' temalı bir konferans verdi. Genel Müdürümüz Dr. Fatih Kurt konuşmasında; Peygamberimiz ve gençlik konusuna geçmeden önce, Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen bazı peygamberlerin gençlik dönemlerine ait mücadeleleri ve bu mücadelelerinde Allah'a olan güvenlerini anlattı. Konuşmasının devamında Peygamber Efendimiz için canlarını hiçe sayan sahabeleri de dile getiren Dr. Fatih Kurt,  Hz. Peygamberin hicreti esnasında hayatı pahasına Peygamber Efendimizin yatağına yatan Hz. Ali'nin göstermiş olduğu teslimiyetinden,17 yaşında iken Hz. Peygamberin davası için evini tahsis eden Erkam bin Ebil Erkam'ın göstermiş olduğu fedakârlıktan, Mekke'de yaşamış olduğu zengin ve gösterişli hayatı terk ederek Allah ve Rasulü uğruna Uhud Savaşında İslam sancaktarlığını yaparken şehit olan Musab Bin Umeyr'in Allah ve Peygamber sevgisinden, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı günümüz gençlerinin cesaretinden bahsetti.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt konuşmasını; “Allah Rasulü'nün yaptığı gibi (s.a.s.) gibi genç kardeşlerimizi dinleyelim, onlara güvenelim, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sahip çıkalım." sözleriyle tamamladı. Program, ilçedeki Fatih Sultan Kur'an Kursu öğrencileri tarafından ilahilerin okunmasıyla sona erdi.