03.12.2018

Genel Müdürümüz Dr. Fatih Kurt, Malatya’da Mevlid-i Nebi programına katıldı

Malatya İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayında bir program gerçekleştirdi. Düzenlenen Programa, Malatya Valisi Aydın Baruş, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay,  Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, daire amirleri, STK temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, gençliğin önemine dikkat çekerek, “Efendimizi andığımız bu hafta gençliği, gençliğin önemini, bizlere örnek olacak gençleri konuşacağız. Doğumunu kutladığımız Efendimiz, bize gençliğin özel bir nimet olduğunu belirterek ortaya koyar. Hayatımızın her evresi ve dönemi ayrı bir kıymete ve değere haizdir. Ama hiç şüphesiz ki insanlık için en özel ve kıymetli dönem gençlik dönemidir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) insanoğlunun hesap anında ömrünün genelinden, bütününden hesaba çekilmesinin dışında özellikle gençlik dönemini nerede nasıl değerlendirdin, sualine muhatap olacağını bize hatırlatarak gençlik döneminin, gençliğin önemini ve kıymetini dikkatimize sunmuştur. Gençken kul olabilmek, gençken teslim olabilmek, gençken ibadet etmek, kaim olmak iyilikte ve güzellikte başlı başına bir değerdir." diye konuştu.

Daha sonra Kurt sözlerine şöyle devam etti: “Efendimiz gençlik dönemindeki ibadetin özel mükâfatına değinir. Kur'an-ı Kerim'de peygamberlerin gençlik dönemleri önümüze model olarak verilir.

1- Kardeşine el uzatmayan Habil örnek verilir,

2- Gerçeğin izinde, yanlışın karşısında bir genç: Hz. İbrahim,

3- Allah için kurban olan İsmail,

4- Sabır burcunda bir taze can: Zindanı, zinaya tercih eden Yusuf Peygamber,

5- Bize en güzel örnek olarak da Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)

Çağlar öncesinden Nebevi bir uyarı ile konuya girelim. Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle hakkında: 'Andolsun, Allah'ın Rasulünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.' (Ahzab-21) buyurulur. Peygamber Efendimiz, güvenilir, dürüst, merhametli, iffetli, adil, cesur, cömert, sabırlı, vefalı, hâsılı ahlaklı bir gençti. Hz. Peygamber ilk vahiyle karşılaştığında titreyerek evine gelmiş ve Hz. Hatice validemiz kendisini şu sözlerle teskin etmiştir: 'Allah'a yemin ederim ki, Cenâb-ı Hakk hiç bir vakit seni utandırmaz. Çünkü sen, akrabanı gözetirsin. İşini görmekten âciz kimselerin ağırlıklarını yüklenirsin. Fakire verir, kimsenin kazandıramayacağını kazandırırsın. Misafiri ağırlarsın. Hak yolunda zuhûr eden olaylarda halka yardım edersin.' Hz. Hatice validemizin dilinden, Hz. Peygamberin güzel ahlakı özetlenmiştir.Peygamberimiz gençlere güvenmiştir. Gençlere özel zaman ayırmıştır. Bir eğitimci olarak Hz. Peygamber'in (s.a.s.) hedefi; inançlı, ahlaklı, iffetli ve izzetli bir gençlik yetiştirebilmekti. Efendimiz her zamanı değerlendirmiştir. Ashab-ı Suffe'de olduğu gibi gençlere özel alan açmıştır. Gençlerin yanlışlarına duyarsız kalmamış el uzatmıştır." diyerek konferansını sonlandırdı.

Program son olarak, “Peygamber Efendimiz ve Gençlik" konulu kompozisyon ile “Kırk Hadis" yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle son buldu.